Informatie voor het onderwijs

Met de sneltest kan een uitbraak van het covid-19-virus onder leerlingen en onderwijspersoneel snel gesignaleerd en geïsoleerd worden. Als iemand besmet is met het coronavirus laat de sneltest snel zien wie er nog meer besmet is geraakt. Het gaat om risicogericht testen, waarbij iedereen wordt getest die minimaal één lesuur in dezelfde ruimte verbleef als een besmette persoon. Door al deze leerlingen, docenten en andere medewerkers uit te nodigen voor een sneltest, kunnen besmettingen vroegtijdig worden opgespoord.

Personen met een positieve testuitslag gaan direct naar huis en in quarantaine. Zo kan een uitbraak sneller worden ingedamd.

Maatwerk voor onderwijsinstellingen

Covid Test Clinic biedt in samenwerking met HealthCheckCenters de mogelijkheid om snel en betrouwbaar testen uit te voeren voor onderwijs in onze kliniek of op locatie. Indien sprake is van testen op locatie dan ontzorgen wij u hierin volledig. Wij werken met gecertificeerde zorgpersoneel onder toezicht van een BIG geregistreerde arts. Hierdoor kunnen we u volgens de opgestelde richtlijnen adviseren inzake te nemen maatregelen bij constateren van positieve personen om een mogelijk uitbraak te kunnen voorkomen.

Contactformulier voor onderwijsinstellingen

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, heeft u advies nodig of wilt u juist coronatesten voor uw onderwijsinstelling inplannen? Neem dan gerust contact met ons op.